Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Makreel met appeltjes

Aantal personen: 2

Ingrediënten

800 gr makreel
3 sjalotjes
1 ui
2 tenen knoflook
1 venkelknol
1 sinaasappel
1 zure appel
venkelnaaldjes
3 takjes peterselie
2 eetlepels witte rum
2 eetlepels olijfolie
1/4 dl visbouillon
peper, zout

Bereiden

Pel de sjalotjes en de ui en snijd ze fijn.
Plet de ongepelde knoflook met een mes.
Maak de venkelknol schoon en snijd hem in blokjes.
Was de sinaasappel goed en snijd de schil er dun af.
Blancheer de schil kort in kokend water en snijd hem in smalle
reepjes.
Haal het witte vlies van de sinaasappel en snijd de vrucht in
plakken.
Schil de appel en snijd hem in schijfjes.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Vet een lage ovenschaal dun met boter in en maak er een bedje
in van de ui, de sjalot, de knoflook, de venkel,
venkelnaaldjes, de peterselietakjes en de
sinaasappelschil.
Besprenkel dit met de olijfolie en de bouillon en laat de
inhoud van de schaal op laag vuur aan de kook komen.
Leg de makreel erop, bestrijk hem dun met olie en bestrooi hem
met peper en zout.
Leg de appelschijfjes eromheen.
Dek de schaal met ingevet aluminiumfolie af en laat de vis in
de oven in 20-25 minuten gaar worden.
Leg de makreel op een verwarmde schaal en schik de
appelschijfjes met enkele venkelblokjes rondom.
Houd de schaal warm.
Zeef de groentefond in een pannetje.
Laat hem iets inkoken, kruid hem zo nodig wat extra en geef
hem bij de vis.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwfilet met daikoncress
Gamba's op een bedje van groenten
Griekse gamba's met feta
Komkommer-vis ragoût
Bruine vis met groenten uit een stoommandje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes